Durant el viatge

 

 RECORDEU:

Procuri passar a la part posterior del vehicle per facilitar l'accés als usuaris de les següents parades; no es quedi al passadís obstruint el pas a la resta de viatgers. Si ha de preguntar alguna cosa al conductor sigui breu; eviti quedar-se enraonant amb el conductor més temps de l'imprescindible, doncs podria distreure'l i ser causa d'un accident, i també impediria l'entrada d'altres passatgers. Si viatja dret agafi's a alguna barra o seient; el conductor pot veure's obligat a frenar sobtadament per motius del trànsit i això el pot fer caure, lesionant-se o lesionant a d'altres passatgers.

Si viatja amb un cotxe de criatures o un carro de la compra, mantingui'l fermament agafat, doncs, en cas contrari, en una frenada o corba podria desplaçar-se o bolcar. Cal conservar el bitllet fins el final del viatge; a més d'haver-lo d'ensenyar en cas de que li demani l'inspector, el pot necessitar en cas d'accident, doncs va inclòs l'assegurança d'accidents. En cas de viatjar diverses persones amb una mateixa targeta, cal que se la quedi la persona que baixa més tard de l'autobús, doncs en cas contrari, aquesta realitzaria una part del trajecte sense títol de transport. En cas de que hagi de pujar una persona amb cadira de rodes deixi lliure l'espai que necessita per a poder col·locar-se en el lloc que hi està destinat; de la mateixa manera procuri facilitar la maniobra quan hagi de baixar. La majoria de vehicles disposen de climatització pel que convé mantenir les finestres tancades per al seu bon funcionament.


Sigui considerat amb les persones que per les seves condicions físiques tenen especials dificultats per a viatjar drets i cedeixi'l el seient. A l'interior del vehicle no està permès fumar, beure o menjar, viatjar amb animals, llevat els gossos pigall, portar objectes que per les seves mesures, forma, aspecte o olor puguin lesionar a d'altres passatgers o produir-els-hi molèsties. No està permès l'accés a l'autobús de persones en estat d'embriaguesa, o que amb les seves paraules i actituds provoquin aldarulls o molestin als restants passatgers.